top of page

O táboru

Dětský tábor v přírodě se spoustou her a zábavy.

Pro děti od 7 do 12 let.

Idea

Cílem tábora je dětem ukázat různé zvyky národů na pěti kontinentech naší planety. Zahrajeme si na egyptské faraony, staneme se americkými indiány, připravíme africké domorodé masky a kostýmy. Probudíme se při raním svítání a přivítáme Slunce jako to dělají Japonci a připravíme masky dle zvyků australských domorodců. A nakonec se vrátíme do Evropy a ukážeme si některé zvyky a tradice ze starého kontinentu. 

Přínos

Dětem zábavnou formou vysvětlíme různé zvyky a tradice jednotlivých národů. Podpoříme jejich zeměpisné a národnostní znalosti s malým náhledem do historie civilizací.

Američtí indiáni je označení pro indiány obývající území dnešních Spojených států amerických. Ne všechny původní obyvatele USA lze označit za indiány - neřadí se sem Havajci, Eskymáci a Aleuti. Američtí indiáni se dělí do mnoha různých kmenů a skupin.

Austrálci, též Aboridžinci, jsou původní obyvatelstvo Austrálie. Soudí se, že do Austrálie přišli přes Asii v době, kdy Malajsie a Nová Guinea ještě tvořily pevninský most, a proto bylo možné přejít z Asie do Austrálie téměř suchou cestou.

Masajové jsou africká černošská etnická skupina nilotského původu. Po dlouhém stěhování v minulosti se usadili mezi Kilimandžárem a horou Mount Kenya, tedy v dnešní severní Tanzanii a jihozápadní Keni. Jejich pověst nespoutaných bojovníků i zachování si původního způsobu života jsou v dnešním moderním světě obdivuhodné.

bottom of page